Guia bàsica de Linkedin per empreses

Linkedin és la xarxa social professional per excel·lència i que a més, té una gran reputació a Google i altres buscadors importants. LinkedIn-Logo

L’objectiu principal d’estar present en aquesta xarxa és promocionar l’empresa i una de les primeres passes a fer desprès de crear el perfil és OBSERVAR. Per tal de poder aplicar la nostra estratègia de la manera més adequada, primer hem d’observar que passa dintre i detectar les necessitats que podem cobrir.

La tasca d’observació es pot realitzar a través de 2 elements:

Grups: són els llocs ideals en els que interactuar amb altres professionals, participar en discussions i per tant, conèixer quines són les necessitats que tenen i encaixar-les a la cartera de productes o serveis de la nostra empresa. Lògicament, s’ha d’interactuar en els grups en que l’activitat estigui relacionada amb el nostre mercat. La majoria dels grups són d’accés lliure i es pot anar publicant posts.

Secció de preguntes i respostes: és un bon lloc per observar quin tipus de productes demanden els usuaris de Linkedin o si busquen algun proveïdor d’un producte o servei concret. Els comentaris que es veuen en aquesta secció són fets pels propis usuaris i es pot escriure en qualsevol de les preguntes que hi hagi. Es pot entrar (aquí) encara que no tinguis perfil creat, per saber una mica més el seu funcionament.

Començar a Linkedin:

1.       Perfil d’empresa: el perfil serveix igual que una tarja de presentació convencional i s’ha de dedicar un temps a complimentar-la. Les dades bàsiques és el més senzill i ràpid: text d’introducció, web, plànol d’ubicació… El més important en el perfil és el CAPITAL HUMÀ de l’empresa, és a dir, les persones que treballen en ella i per tant és útil que si tenen un perfil personal a Linkedin estiguin vinculats al de l’empresa per poder rentabilitzar les connexions amb altres professionals.

linkedin empresa

2.       Actualitzacions d’estat: com totes les xarxes, el perfil de Linkedin també permet fer actualitzacions d’estat, és a dir, escriure publicacions. Aquesta funcionalitat s’ha d’aprofitar per parlar de les novetats de l’empresa, de les promocions, dels productes o serveis… per tal de tenir un perfil en “moviment” i fer promoció de l’empresa.

3.       Linkedin Ads: és el servei d’anuncis de Linkedin de l’estil de Google Adwords, que serveix per realitzar promocions de l’empresa i dels productes mitjançant petits anuncis els quals s’abonarà el CPC (cost per clic) i el visualitzarà el públic que prèviament haguem segmentat.

Linkedin ads

4.       Recomanacions: tot i que aquest recurs està més vinculat als perfils personals, és important fomentar-lo. Dedicar un temps a escriure una recomanació a un col·laborador o una empresa proveïdora o un treballador és una inversió. La nostra empresa tindrà la seva signatura i perfil en el perfil d’un altre (de manera que serà vist per tots els seus contactes) i a la vegada es fa publicitat gratuïta dins de la xarxa.

Construir un pont entre la web i Linkedin:

Una de les línies que Linkedin ha estat potenciant en els últims mesos és la vinculació de la xarxa social amb les pàgines web externes. Per a aquesta finalitat, es va publicar un botó per compartir continguts i posteriorment, un lloc web de recursos que es poden utilitzar a la web corporativa de l’empresa. http://developer.linkedin.com/ Linkedin compartir

Alguns d’aquests recursos a tenir en compte són:

Botó per a compartir continguts: recurs que no hauria de faltar a la secció de noticies o novetats de l’empresa (juntament amb els de les altres xarxes socials).

Botó per recomanar productes/serveis: recurs orientat a valorar productes i serveis i amb el que els clients poden compartir la seva opinió positiva recomanant-lo entre els seus contactes.

Company Insider: interessant widget que mostra una fotografia i un enllaç al perfil de tots els treballadors de l’empresa.

Company Profile: widget que mostra el text resum de l’empresa i ofereix als usuaris la possibilitat de seguir les publicacions que fa l’empresa a Linkedin.

Apply with Linkedin: widget orientat a les ofertes de feina que les empreses poden publicar. La idea és que el candidat que vol optar a la oferta, vinculi el seu perfil de Linkedin en comptes d’enviar el tradicional CV.

Analitzar resultats:

Com totes les xarxes socials es pot accedir a les estadístiques d’allò que s’està fent a la xarxa i analitzar els resultats des del Panel d’Estadístiques. És necessari fer-ho regularment per conèixer la realitat del que fem, si ho fem bé, i si realment ho està veient la gent que ho ha de veure.

2 comentarios sobre “Guia bàsica de Linkedin per empreses

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.